Saturday, June 25, 2005

Walkin' Back To Happiness


Mellan 1961 och 1963 var Helen Shapiro drottning av pop i England. Hennes tredje singel "Walking Back To Happiness" låg på listorna i 19 veckor 1961 och under en period sålde singeln i 40 000 ex per dag!
Helen Shapiro upptäcktes när hon bara var 14 år, men redan som 9-åring spelade hon ukulele i skifflegruppen Suzie & The Hula Hops. En av medlemmarna i
Suzie & The Hula Hops var den då 9-årige Mark Feld, som senare gjorde karriär som Marc Bolan i T-Rex.
I början av 1963 turnerade hon med en ny okänd grupp från Liverpool som förband. Det var The Beatles första turné i England och på turnébussen föreslog hon att de skulle ge ut "From Me To You" efter "Please Please Me". De skrev även en låt åt henne, "Misery" som EMI avböjde.
I februari 1963 gjorde Helen Shapiro en paus i turnerandet och åkte till Nashville för att spela in lp:n "Helen In Nashville". Elvis Presleys grupp The Jordanaires körade på den och det släpptes två singlar från den. Det var tänkt att "It's My Party", en låt hon lovats att hon hade fått exklusivt, skulle bli tredje singeln från lp:n men precis när de skulle släppa den fick Lesley Gore en hit med den. Helen Shapiros karriär på EMI tog slut samma år och även om hon försökte göra comeback på andra skivbolag gjorde det inget större väsen av sig. Däremot blev hon senare en framgångsrik skådespelerska.
Helen Shapiro - Walkin' Back To Happiness

0 Comments:

Post a Comment

<< Home