Thursday, June 23, 2005

All Through The Night


När jag hörde "All Through The Night" med The Paris Sisters första gången var jag tvungen att kolla upp om det verkligen var samma Paris Sisters som sjöng "I Love How You Love Me". Det var ingen ballad och de visksjöng inte, ingenting stämde! Men det visade sig att det inte bara var samma The Paris Sisters; "All Through The Night" hade dessutom släppts som b-sida till "I Love How You Love Me"!
Men även innan Phil Spector upptäckte dem hade de haft ett helt annat sound än det man förknippar med Paris Sisters. Systrarna Paris mamma klädde dem likadant och tog med dem på alla matiné-spelningar 40-talsgruppen Andrews Sisters gjorde i San Francisco. Till slut frågade Andrews Sisters vad det var för några som alltid satt längst fram jämt och systrarna Paris mamma tog med dem backstage. The Andrews Sisters bjöd upp The Paris Sisters på scenen och lät dem sjunga när en representant från MCA hörde dem och ville skriva kontrakt med den okända gruppen.
De släppte flera singlar innan Phil Spector hörde dem och bestämde sig för att producera dem. Han lät yngsta systern Priscilla sjunga lead medans hennes systrar fick nöja sig med att köra.
"I Love How You Love Me" blev en stor hit, men eftersom Phil Spectors inspelningar var dyra redan då tjänade de nästan ingenting på den.
De spelade in ett album med Phil Spector också, men originalbanden försvann. Enligt Lester Sill, ägaren till skivbolaget lp:n skulle ges ut på, var det en assistent som av en olyckshändelse råkat slänga dem. Men Spector och Sill hade haft tvister om de höga inspelningskostnaderna och enligt andra källor var det allt annat än en olyckshändelse!
De spelade in tre lp, bland annat "Sing Everything Under The Sun!" med Jack Nitzsche, som arrangerat i stort sett alla Phil Spectors skivor, men den blev ingen hit. Priscilla "råkade" faktiskt flytta till Paris lite senare, där hon bodde och jobbade i flera år innan hon dog 2004.
The Paris Sisters - All Through The Night

0 Comments:

Post a Comment

<< Home