Wednesday, June 22, 2005

In His Car



När Jackie Ward släppte sin första singel 1963 var hon knappast den tonåring hon utgav sig för att vara. Hon hade varit med i Bandstand Revue, ett amerianskt teveprogram där de sjöng de låtar som var populära då, från 1954 och fyra år framåt. Hon sjöng även på en massa tv-jinglar som Batman och Flipper och hon var mexikanskan i Pat Boones "Speedy Gonzales".
När Jackie Ward fick höra "Wonderful Summer" tyckte hon det lät som nåt en tonåring skulle sjunga och sa att hon kunde sjunga den som en tonåring. Dessutom pitchades sången upp och Jackie använde sig av sin dotters namn, Robin, på skivan för att det lät yngre. "Wonderful Summer" blev en hit och den då 22-åriga Jackie Ward fick flera brev från 16-åriga killar. En lp släpptes också, men eftersom Jackie inte kunde göra några liveframträdanden och att sjunga som en tonåring inte var nånting hon ville fortsätta med lades det ner.
Beach Boys-influerade "In His Car" blev en mindre hit den med, om än inte lika stor. Senare har den kallats för den sämsta girl group-låten någonsin, men för att vara det måste jag säga att den är ovanligt bra ändå!
Robin Ward - In His Car

0 Comments:

Post a Comment

<< Home