Thursday, June 02, 2005

Up On The Roof


Eva Narcissus Boyd (1943-2003) jobbade från början som barnflicka åt Carole King och Gerry Goffin när de hörde henne sjunga. Vissa säger att King och Goffin skrev "The Locomotion" efter att ha sett Little Eva dansa runt i deras hus, men enligt Little Eva själv är det inte sant!
Little Eva fick även sjunga på demon av "The Locomotion", vilket imponerade Don Kirshner så mycket att han gav ut demon som den var. Det blev så klart en jättestor hit. "Up On A Roof" skrevs också av Carole King och Gerry Goffin men spelades först in av The Drifters. Med Little Eva släpptes den aldrig ens som singel.
En ganska rolig sak är att Little Eva efter framgången med "The Locomotion" slutade passa Carole Kings och Gerry Goffins döttrar. Då anställde Goffin och King Little Evas syster Idalia Boyd istället, men det slutade med att de lät henne spela in en singel också. Precis som "The Locomotion" handlade "Hula Hoppin'" om en dans och Little Eva körade på sin systers skiva, men ändå var den aldrig i närheten av att sälja lika mycket som "The Locomotion".
Little Eva - Up On The Roof

0 Comments:

Post a Comment

<< Home