Saturday, May 21, 2005

Another Boy Like Mine


Till skillnad från de flesta människor som startar band var makarna Ellie Greenwich och Jeff Barry aldrig medvetna om det när de startade The Raindrops. De hade skrivit låtar med andra när de kom på att de kunde skriva låtar ihop också, vilket resulterade i hits som "Da Do Ron Ron", "Be My Baby", "Do Wah Diddy Diddy", "Maybe I Know", "The Leader Of The Pack", "Baby I Love You" och flera andra minst lika bra låtar!
De skrev "What A Guy" till The Sensations en morgon på tåget, men när Jerry Lieber och Mike Stoller hörde Jeffs och Ellies demo blev de tokiga och sa att den måste ges ut på skiva. Jeff och Ellie förstod ingenting, eftersom det bara var Ellies sång dublerad några gånger och Jeff som körade. Det gick bra för låten på listan och de fick några hits till med "Do Wah Diddy Diddy" och "The Kind Of Boy You Can't Forget". När de sen gav ut sin självbetitlade lp gjorde de pålägg på några demos och släppte med singlarna.
"Another Boy Like Mine" var en demo till The Dixie-Cups, som samma år hade haft en hit med "Chapel Of Love" som även den var en Greenwich-Barry-komposition. The Dixie-Cups är dock de mesigaste sångerskorna världen skådat och produktionen av deras låtar var av samma klass. The Raindrops demo är mycket bättre.
1965 skiljde sig Jeff Barry och Ellie Greenwich. Det var dock ingenting som Phil Spector kände till, som samma år tyckte att han behövde hits och ringde upp dem. "When I got together with them again I didn't know they were divorced... Every time we'd write a love line, Ellie would start to cry. I couldn't figure out what was happening, and then I realised... it was a very uncomfortable situation" har Phil Spector sagt. Under den sessionen skrev de fyra låtar, bland annat "River Deep, Mountain High" och "I Can Hear Music".
The Raindrops - Another Boy Like Mine