Monday, May 23, 2005

Mr. Lee


På 50-talet bestod nästan alla r'n'b- och rock'n'roll-grupper av män. De kvinnor som sysslade med musik var antingen solister eller sjöng i grupper som för övrigt bestod av män. The Bobbettes blev den första tjejgruppen med att både få en top 10-hit och bli etta på r'n'b-listan.
När The Bobbettes startade 1955 hade de åtta medlemmar, den yngsta 11 år och den äldsta 15. De hade skrivit en låt om sin lärare Mr Lee där de beskrev hur han såg ut. De sjöng bland annat att han hade fyra ögon eftersom han hade tjocka hornbågade glasögon. Mr Lee hade hört den och brydde sig inte, men när Atlantic sen skulle ge ut den 1957 ville de att The Bobbettes skulle skriva om texten till nåt mer kommersiellt. När den blev en hit bad Mr Lee att få prata med några av medlemmarna och undrade om det var samma låt som han hört. Han ville bara vara säker på att ingen snott deras låt.
Kanadensiska Lo-fi-duon The Diskettes covrade "Mr. Lee" för nåt år sen, men den är inte i närheten av att vara lika svängig som The Bobbettes version!
The Bobbettes - Mr. Lee

0 Comments:

Post a Comment

<< Home