Saturday, June 04, 2005

He Did It


"Be My Baby" var inte det första The Ronettes spelade in. Innan Ronnie, Estelle och Nedra bestämde sig för att de skulle ha Phil Spector som producent och ringde upp honom hade de släppt skivor på Colpix.
Stu Phillips var en av de största producenterna på Colpix och hade bland annat producerat "Blue Moon" med The Marcels. Phillips hade dock ingen aning om vad han skulle göra med The Ronettes. De släppte fem singlar, den första som Ronnie & The Relatives, men ingen av skivorna spelades på radio och sålde därför ingenting. Efter ett år slutade Stu Phillips producera The Ronettes och de fick bara köra på Del Shannons och andra artisters skivor. "Stu Phillips just didn't know what rock and roll was" har Ronnie Spector sen sagt.

The Ronettes hade spelat in en självbetitlad lp med Stu Phillips 1962, men Colpix släppte den inte förrän sent 1964 när The Ronettes släppt flera skivor på Phil Spectors skivbolag Philles. Det var även tänkt att "He Did It" skulle släppas som singel då, men den pressades aldrig.
The Ronettes - He Did It

0 Comments:

Post a Comment

<< Home