Friday, June 17, 2005

The Dum Dum Ditty



George "Shadow" Morton, The Shangri-Las producent, har sagt att han från början ville spela in "The Leader Of The Pack" med The Bunnies. Jerry Lieber och Mike Stoller ska enligt ryktet dock tyckt att han bara skulle producera en grupp i taget.
"The Dum Dum Ditty" var från början med på Shangri-Las andra lp "Shangri-Las -65", men Shadow ville spela in den igen med The Bunnies. Efter att ha döpt om dem till The Goodees spelade han in dem över samma backing track som på Shangri-Las version och släppte på singel med "Sophisticated Boom Boom", även den en låt Shangri-Las tidigare spelat in.
1968 släppte The Goodees "Condition Red" på Staxs underetikett HIP. Nu hade de en helt ny producent, men den låter om möjligt mer Shangri-Las än det de gjorde med Shadow Morton! Den hamnade på #46 och blev deras största hit. Allting är väldigt konstigt eftersom motorcykelkraschar och kyrkoorglar inte är det man förknippar med Stax i första hand och The Goodees inte ens
lät litegrann som svarta soulsångerskor! Men konstigast av allt är förmodligen att de 1969 fick släppa lp:n "Candy Coated Goodees" när hela girl group-genren var så gott som död.
The Goodees - The Dum Dum Ditty

0 Comments:

Post a Comment

<< Home