Monday, June 06, 2005

Captain Of Your Ship


1963 började Mary Aisese sjunga a capella med Sheila Reilly, Carol Drobnicki, Margie McGuire och Cathy Romeo. De kallade sig The Delrons när de upptäcktes av Steve och Bill Jerome, som ägde en studio i Brooklyn och bestämde sig för att producera The Delrons. Margie McGuire fick dock sparken när de skulle spela in, dels för att hon inte kunde hålla tonen men också för att hon var överviktig, vilket Jerome inte tyckte passade in i The Delrons image. Innan det hade dessutom Cathy Romeo hoppat av.
När de släppt en singel tyckte deras producenter att de skulle lägga till ett namn som gjorde The Delrons mer feminint som Martha & The Vandellas. Mary Aisese, som sjöng lead, föreslog sitt konfirmationsnamn Reparata.
Reparata & The Delrons släppte flera singlar och en lp, men ingen av dem sålde särskilt bra. Först 1968 fick de en hit i England med "Captain Of Your Ship". De gav sig ut på turné i England, Tyskland och Polen, där de blev förföljda av fans och fick skriva autografer hela tiden. Men tyvärr fortsatte de att floppa hemma i USA. När de släppte en egen version av The Ronettes "Walking In The Rain" 1969 slog Jay & The Americans på listorna och på Jay & The Americans nästa singlar hade de etsat "Sorry, Reparata" vid etiketten.
Reparata & The Delrons - Captain Of Your Ship

0 Comments:

Post a Comment

<< Home