Monday, August 15, 2005

Chico's Girl


Som uppföljare till "He's A Rebel" spelade Phil Spector in "Chico's Girl" med The Crystals 1962, men jag vet inte om den ens blev färdig. Vissa påstår att han valde att ge ut "Uptown" istället, men det begriper jag inte hur det skulle gå till när Gene Pitney skrev "He's A Rebel" efter att ha hört just "Uptown" med The Crystals. Fyra år senare släpptes "Chico's Girl" med The Girls.
Diane (gitarr), Rosemary (gitarr), Margaret (trummor och sång) och Sylvia Sandoval (bas) och kallade sig The Sandoval Sisters när de vann en talangtävling. Terry Dene blev deras manager som döpte om dem till The Moonmaids och fixade så de sponsrades av Fender.
De skrev kontrakt med Capitol Records 1965 där de släppte sin första singel "My Baby", skriven av Margaret, efter att de döpts om till The Girls. "Chico's Girl" blev deras andra och sista singel, men deras spelningar uppskattades så mycket att de fick vara med i teveprogram som Hollywood A-Go-Go och Hullaballo. Dessutom spelade de i Japan och för amerikanska soldater i Vietnam.
The Girls - Chico's Girl

0 Comments:

Post a Comment

<< Home