Tuesday, August 09, 2005

I'm Gonna Steal Your Boyfriend


Linda "Lin" Schroeder och Dorothy "Sunni" Dyer upptäcktes när de stod i publiken och sjöng med i låtarna bandet på scenen spelade. Bandledaren hörde dem och bad dem komma upp på scenen och köra bakom sångaren. En man i publiken sa att de borde starta en grupp och att han ville bli deras manager, men att de borde ha en till medlem. Pat "Punkin" Strunk blev den tredje.
Linda gav alla hon kände nya namn, inlusive medlemmarna i The Teardrops. Dorothy fick heta Sunni på grund av sin personlighet och Pat fick heta Punkin eftersom hon hade rött tuperat hår som såg ut som en pumpa. "Tjugo år senare var det en som träffat en kvinna som hette Lacey som sa att hon hade sjungit i The Teardrops på 60-talet. Jag förklarade att ingen som hette Lacey hade varit med i vår grupp, men när de beskrev Linda förstod jag att hon hade tagit en ny identitet!" har Dorothy sagt. Så när Wanda Sherrif blev The Teardrops fjärde medlem var Linda snabb med att kalla henne Wendy. Tyvärr hittade de inte en klänning i samma färg som de andras, så hon fick ha en likadan i en annan färg.
The Teardrops gick i en skola med både vita och svarta elever så de brukade sjunga R&B på toaletterna där det var bra akustik. När folk som bara hade hört dem på skiva sen träffade dem blev många överraskade över att de faktiskt var vita. Dorothy och Linda turades om att sjunga förstastämman och det var Dorothy som sjöng deras andra singel "I'm Gonna Steal Your Boyfriend". Deras tredje, "Tears Come Tumbling", var den enda som sålde någorlunda bra. Den blev en hit i flera städer, men den sålde aldrig tillräckligt för att hamna på nationella listan.
The Teardrops - I'm Gonna Steal Your Boyfriend

0 Comments:

Post a Comment

<< Home