Saturday, July 30, 2005

Popsicles And Icicles


Trots att The Angelettes spelade sina instrument själva lät de aldrig som något garageband. Julie Abbots pappa var en känd jazzmusiker i Manchester och spelade både saxofon och klarinett. Han köpte en begagnad akustisk gitarr åt Julie när hon var sju år och lite senare lärde sig hennes kompis Sue Hampson spela på en gitarr hennes pappa hade byggt åt henne. I början var Julie och Sue tokiga i Beatles och andra merseybeat-band, men efter ett tag upptäckte Sue Beach Boys och efter det spelade de Beach Boys skivor jämt. De lärde sig spela Beach Boys-låtar när de var 12 år och i början av The Angelettes karriär spelade de i stort sett bara låtar av Beach Boys och några av Simon & Garfunkel.
När Jonathan King upptäckte The Angelettes såg han till att de blev av med Beach Girls-stämpeln och han skrev och producerade även deras första singel "Don't Let Him Touch You" från 1972. Den hamnade på 38:e plats i Storbritannien och tredje i Holland sägs det och den hade förmodligen sålt ännu bättre om inte BBC bannlyst den. Deras andra singel var en cover på The Murmaids hit "Popsicles And Icicles" från 1963. Tyvärr spelade deras trummis Paul Burgess i ett nytt band som hette 10cc och hade svårt att hinna med att spela med The Angelettes så han slutade efter ett tag för att spela med 10cc.
Efter flera singlar på Decca och Jonathan Kings UK Records bytte The Angelettes skivbbolag till Mooncrest där de även fick köra på andra artisters skivor. En av skivorna de körade på var "These Foolish Things", Bryan Ferrys första soloalbum efter Roxy Music. När "Hard Rain's Gonna Fall" släpptes fick de ingen credit för det trots att de faktiskt körade på den, men när Bryan Ferry sen skulle spela den på Top Of The Pops fick de vara med och köra på den igen.
The Angelettes - Popsicles And Icicles

0 Comments:

Post a Comment

<< Home