Wednesday, August 10, 2005

Mr Scrooge


The Orchids var Englands bästa girl group! Kanske även Englands enda riktiga girl group, eftersom de flesta brittiska sångerskor och girl groups var i tjugoårsåldern. Georgina Oliver, Pamela Jarman och Valerie Jones däremot var bara 15 år när de vann en talangtävling och upptäcktes av Larry Page, som senare producerade The Troggs. Han föreslog att de skulle ha skoluniformen på sig även på PR-fotona trots att de hatade det och klagade jämt. Deras första singel, "Gonna Make You Mine", sålde dåligt men eftersom girl groups var så ovanligt i England då så fick de mycket uppmärksamhet ändå. De var med i flera teveprogram och i färgfilmen "Just For You" 1964 fick de sjunga "Mr Scrooge".
Efter deras andra singel "Love Hit Me" kallades de Storbritanniens svar på The Crystals och efter det släppte de "Oo Chang-A-Lang" i USA som lät om möjligt ännu mer The Crystals! Men för att slippa blandas ihop med en amerikansk girl group med samma namn gav de ut skivan som Blue Orchids.
Tyvärr finns det massor av outgivna Orchids-låtar de spelat in med Bert Berns och Andrew Oldham. De spelade bland annat in en cover på "Society Girl" utan att ens veta om att The Rag Dolls spelat in den, men förhoppningsvis hamnar dessa inspelningar på någon girl group-samling snart.
The Orchids - Mr Scrooge

0 Comments:

Post a Comment

<< Home